Την Τρίτη ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος έκανε δηλώσεις σε αθηναϊκά και τοπικά μέσα. Οι κύριες τοποθετήσεις του Δημάρχου είναι οι ακόλουθες:

  • 11 εκατομμύρια ευρώ είναι το ύψος των επενδύσεων σε συγχρηματοδότηση με το ΕΣΠΑ τα τελευταία 6 χρόνια, που αφορούν σε πρωτοβουλίες του Δήμου για υποδομές σε σχέση με την ύδρευση και τα απόβλητα.
  • Τόνισε ότι η τουριστική ανάπτυξη του νησιού έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των κατοίκων, η υπερφόρτωση των υποδομών, η χαμηλή ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών, η υπέρ αυξημένη δόμηση.
  • Επεσήμανε την ανάγκη για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με στροφή προς τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, τα τοπικά προϊόντα, τα μνημεία.
  • Πρότεινε τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης και Προβολής Προορισμού αλλά και ανάπτυξη εργαλείων μείωσης περιβαλλοντολογικών πιέσεων.

Εκτός από τα πολύ σημαντικά που πρότεινε ο κ. Ζώρζος, ανέφερε επίσης ότι η φετινή τουριστική σαιζόν ήταν εξαιρετική για τη Σαντορίνη αφού πέραν της άφιξης των αφίξεων επιμηκύνθηκε ημερολογιακά και η σαιζόν.